++ my sweet follower ++

Monday, November 30, 2009

..:: bicara hati ::..


BICARA HATI

Dalam satu kemalangan kecil yang tidak disengajakan, Tengku Syahran dan Zahlia bertemu. Ketika itu, Tengku Syahran sedang buntu memikirkan cadangan emaknya ingin menjodohkan dia dengan Linda, seorang wanita yang tidak pernah dicintai.

Seminggu mengenali Zahlia, Tengku Syahran menyatakan hasratnya untuk memperisterikan Zahlia untuk mengelak dirinya dikahwinkan dengan Linda. Zahlia terkejut dengan permintaan Tengku Syahran. Tengku Syahran tidak dikenali dan tidak mungkin Zahlia boleh jatuh dengan pemuda itu. Zahlia serba salah untuk menerima lamaran itu. Pelbagai cara dilakukan oleh Tengku Syahran untuk memenagi hati Zahlia. Akhirnya Zahlia akur tetapi dengan syarat, iaitu hak - hak peribadi Zahlia tidak akan diganggu.

Setelah diijabkabul, Tengku Syahran mula berubah. Egonya terlalu tinggi dan dia tidak mengikut perjajian yang telah ditetapkan. Zahlia rasa tertipu. Tengku Syahran telah mengingkari. Kini timbul pelbagi konflik dalam rumah tangganya.
Benarkah hakikat bahawa perkahwinan yang berdasarkan kontrak tidak dapat mengundang rasa cinta, kasih, sayang dan kerinduan?

komen:

cerita nih memang best sgt2.... part yang fara paling suke baca masa tengku syahran merajuk n patah balik ke sinar ihram lepas puas memujuk zahlia kuar makan...masa tuh kesian sgt kat t.syahran...kadang2 fara kesian kat zahlia tp kadang2 kesian gak kat tengku syahran..n satu lagi fara suke coz tengku syahran ni kadang2 dia romantik,kadang2 dia mengong2 gak n kadang2 dia gile2 tp bile tang dia naik angin tuh fara takut nk baca coz dia akn guna kan bahasa kasar pada zahlia.

nie la novel first yang fara baca.... time 2 x silap fara masa form 2....
pnjam kat member jea.... mana mampu nak beli.... huhuhu....

n skrunk fara tgh mencari novel nie blik.... cz nk baca skali lg.....
tp x jmpe2.... dgr cte, cover dya pn dah tkr yang len....
gambar gurl yg kat muke dpan 2 dah bertudung n tersenyum.....
No comments: