++ my sweet follower ++

Wednesday, February 25, 2009

~taMaN pAya bAkaU~


pada mggu lepas, 21 February 2009....
ak ngan someone g la jlan2 ke taman paya bakau, yang terletak berhampiran jalan yang menuju ke lumut........

best gak g sana...
time ak ngan someone g 2... orang pn agak ramai kat tmpat tue....
boleh dikatakan tempat 2 cam tempat pelancongan la jgk....

n.... kalaw u all terasa nak bermanja2 ngan kera, ley gak...
huhuhu...
cz kat sana bnyak gak kera2 yang menggatal menunggu makanan dari pelancong....

ak just nk nasihat cket kat cnie, kalaw u all expecially gurlz kat luar sana 2 yang ske pakai handbag, tinggal kan jea la kat umah....
cz kera2 kat cnie berminat sngat barang2 cm 2....
silap2 kena ragut jea la nnty cik adik oi....
huhuhu....

kalaw u all nak mendekati kera2 nie dgn lebih dekat, u all kena la bawak pisang ke, atau
pe2 makanan yang boleh kasi kera2 2 makan....
sb kalau all bagi kat diorang mkanan, diorang akan datang kat u all...
ley la tgk kera2 2 dengan lebih dekat...



kalaw mata u all nampak la...
kera nie tgah kendong baby dya....
ak tgk comel gak baby dya 2....


best gak ak jln2 dalanm 2...
kiteowg ada 2 pilihan..
nk ikut jalan biasa atau titi gantung....
ak pilih jalan biasa jea...
tp di akhir perjalanan ak pilih titi gantung cz ak nk merasa gak tgk keindahan alam nie dari atas.....



nie papan tanda pengenalan pasal hutan paya bakau...
slalunya pelancong akan baca papan tanda nie untuk taw lebih lanjut pasal
hutan paya bakau...





di akhir perjalanan, u all akan jumpa ngan sungai dinding yang
menghubungkan terus ke laut lumut...



nie la keindahan hutan paya bakau ciptaan tuhan....
best x?
u all mesty datang cnie tau...
ley bawak family ke.. pakwe ke....
mana2 jea la...
huhuhu...


time kiteowg nak balik...
kiteowang diserang sekumpulan kera...
entah dari blah mana datangnya ak pn x taw...

nsb bek la kera2 nie x menggigit ak...
huhuhu..
tp memang banyak la...
ada la dalam 20 ekor....

aty2 la u all bila mai cnie yea....

2 comments:

L!n said...

someone tu sper????
hehehehehehehehe..................
anas yer...

!'m no+ $!ngL3 said...

bukan la lin...
tekaan ang kali nie kurang tepat...
mcm x paham lak ak ngan sapa time 2...
huhuhu...